Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Μετάβαση

Προς και από το Ρέθυμνο

Καθώς είναι ακόμη αβέβαιο αν θα υπάρχουν απευθείας δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά για το Ρέθυμνο κατά την χειμερινή περίοδο, είναι πιθανόν να χρειαστεί να έλθετε στο Ρέθυμνο μέσω Χανίων ή Ηρακλείου, ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς.

Σε περίπτωση που επιλέξετε το πλοίο, μπορείτε για κάθε σχετική πληροφορία να επισκεφθείτε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εταιρειών που, με εξαίρεση την περίπτωση σφοδρής κακοκαιρίας, εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά προς Χανιά ή Ηράκλειο και αντίστροφα:

ΑΝΕΚ LINES: http://www.anek.gr/ & MINOAN LINES: http://www.minoan.gr/index.asp?a_id=43.

Το ταξίδι είναι νυκτερινό και διαρκεί συνήθως 8-9 ώρες. Τα πλοία διαθέτουν καμπίνες για την διανυκτέρευση των επιβατών, με τιμές που ξεκινούν από τα 50-60 ΕΥΡΩ / εισιτήριο + κλίνη (οι φθηνότερες κλίνες είναι στις τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες και οι ακριβότερες στις δίκλινες εξωτερικές).

Σε περίπτωση που προτιμήσετε το αεροπλάνο, για τη σύνδεση Αθήνα – Χανιά ή Αθήνα - Ηράκλειο έχετε να επιλέξετε μεταξύ των Ολυμπιακών Αερογραμμών (http://www.olympicairlines.com) και της Aegean Airlines. Με λύπη μας διαπιστώνουμε τελευταία σημαντικά προβλήματα (καθυστερήσεις, ακυρώσεις πτήσεων κτλ.) στον υπό εκποίηση εθνικό αερομεταφορέα και, ως εκ τούτου, δεν είμαστε σε θέση να σας συστήσουμε το ταξίδι με την Ολυμπιακή. Αν επιλέξετε την εναλλακτική της Aegean Airlines, η όσο το δυνατόν ταχύτερη αγορά του εισιτηρίου σας κατηγορίας «saver» (με σύστημα e-ticket στο http://www.aegeanair.com/) είναι δυνατόν να σας εξασφαλίσει μια πολύ συμφέρουσα τιμή αγοράς (με την προϋπόθεση ότι δεν θα θελήσετε αργότερα να αλλάξετε τις ημέρες και τις ώρες των πτήσεών σας).

Αν ταξιδέψετε προς τα Χανιά ακτοπλοϊκώς, στο λιμάνι της Σούδας μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο των ΚΤΕΛ για Ρέθυμνο (βγαίνοντας από το πλοίο αριστερά). Αν ταξιδέψετε ακτοπλοϊκώς προς Ηράκλειο, τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου είναι σε μικρή απόσταση από το λιμάνι. Αν ταξιδέψετε αεροπορικώς προς τα Χανιά θα αναγκαστείτε να καταφύγετε στην λύση του ταξί για να φθάσετε στο Ρέθυμνο (κόστος περίπου 60 ΕΥΡΩ – 50΄ περίπου διαδρομή) ή για να πάτε στα ΚΤΕΛ των Χανίων (κόστος περίπου 25 ΕΥΡΩ), καθώς η λεωφορειακή σύνδεση Αεροδρομίου-ΚΤΕΛ Χανίων είναι εξαιρετικά σπάνια και σε άβολες για τις αφίξεις ώρες. Αν ταξιδέψετε αεροπορικώς από το Ηράκλειο, εκτός από την λύση του ταξί (περίπου 70-80 ΕΥΡΩ), μπορείτε εύκολα και οικονομικά να φθάσετε με ταξί ή αστικό λεωφορείο (γραμμή 1) από το αεροδρόμιο στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου για να πάρετε το υπεραστικό λεωφορείο για Ρέθυμνο. Στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου αποφύγετε να πάρετε εισιτήριο με επιστροφή γιατί, καθώς υπάρχουν δύο ΚΤΕΛ που κάνουν την διαδρομή Ηράκλειο –Ρέθυμνο, θα δεσμευθείτε εκ των προτέρων σε λιγότερες επιλογές δρομολογίων για τη διαδρομή της επιστροφής (Ρέθυμνο-Ηράκλειο). Συμφέρουσα οικονομικά λύση για την μεταφορά σας προς και από το Ρέθυμνο μπορεί να είναι και η ενοικίαση αυτοκινήτου στα αεροδρόμια Χανίων ή Ηρακλείου, λόγω των χαμηλών τιμών της χειμερινής περιόδου και ύστερα από επί τόπου διαπραγμάτευση της τιμής.

Θερμή παράκληση, όταν αποφασίσετε το πώς και πότε ακριβώς θα φθάσετε στην Κρήτη και το Ρέθυμνο, να μας ενημερώσετε σχετικά για να μπορέσουμε και εμείς να φροντίσουμε την καλύτερη δυνατή υποδοχή σας.

Newsletter