Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Μετάβαση

Ταξιδιωτικές Οδηγίες


Διαδρομή Αθήνα προς Βόλο

Μπορείτε να προσεγγίσετε τον Βόλο με:

Ι.Χ.: Η χιλιομετρική απόσταση Αθήνα-Βόλος είναι 318 χλμ. Στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας βγαίνετε στους κόμβους «Μικροθήβες» ή «Βελεστίνο».

ΚΤΕΛ: Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας διενεργεί 12 δρομολόγια από Αθήνα για Βόλο. Τα ΚΤΕΛ του Νομού Μαγνησίας αναχωρούν από τον Σταθμό Λιοσίων.

ΟΣΕ: Ο ΟΣΕ διενεργεί καθημερινά 7 δρομολόγια από την Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης) για τον Βόλο, μέσω Λάρισας. Στη Λάρισα, θα πρέπει να αποβιβαστείτε και να πάρετε την τοπική γραμμή που συνδέει τη Λάρισα με τον Βόλο. Τα εισιτήρια που εκδίδει ο ΟΣΕ από Αθήνα για Βόλο περιλαμβάνουν το κόστος και την διαδρομή της τοπικής αμαξοστοιχίας.

Προκειμένου να προσεγγίσετε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ στη Λιοσίων, θα πρέπει να πάρετε τη γραμμή Express X93. Τα λεωφορεία αναχωρούν ανά 20 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ανά 40 λεπτά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 50 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 5€.

Προκειμένου να προσεγγίσετε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών, θα πρέπει να επιβιβαστείτε στη Γραμμή 3 (Αεροδρόμιο-Αιγάλεω) του Μετρό ως το Σύνταγμα· εκεί θα πρέπει να αλλάξετε συρμό και να επιβιβαστείτε στη Γραμμή 2 (Άγιος Δημήτριος-Άγιος Αντώνιος) ως τον Σταθμό Λαρίσης. Τα δρομολόγια του Μετρό εξυπηρετούν τον Αερολιμένα από τις 06:30 ως τις 23:30. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 45 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε από το αεροδρόμιο τον Προαστιακό ως τον σταθμό των Άνω Λιοσίων· εκεί θα επιβιβαστείτε σε άλλη αμαξοστοιχία ως τον Σταθμό Λαρίσης. Το εισιτήριο του Μετρό/Προαστιακού από το αεροδρόμιο κοστίζει 8€.

Διαδρομή Θεσσαλονίκη προς Βόλο

Μπορείτε να προσεγγίσετε τον Βόλο με:

Ι.Χ.: Η χιλιομετρική απόσταση Θεσσαλονίκη-Βόλος είναι 218 χλμ. Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Λάρισας βγαίνετε στον κόμβο «Βελεστίνο».

ΚΤΕΛ: Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας διενεργεί 9 δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Βόλο. Τα ΚΤΕΛ του Νομού Μαγνησίας αναχωρούν από τον Σταθμό «Μακεδονία».

ΟΣΕ: Ο ΟΣΕ διενεργεί καθημερινά 18 δρομολόγια (5 αμαξοστοιχίες Intercity και 11 Προαστιακού) από την Θεσσαλονίκη (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός) για τον Βόλο, μέσω Λάρισας. Στη Λάρισα, θα πρέπει να αποβιβαστείτε και να πάρετε την τοπική γραμμή που συνδέει τη Λάρισα με τον Βόλο. Τα εισιτήρια που εκδίδει ο ΟΣΕ από Αθήνα για Βόλο περιλαμβάνουν το κόστος και την διαδρομή της τοπικής αμαξοστοιχίας.

Προκειμένου να προσεγγίσετε από τον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» τον Σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ «Μακεδονία», θα πρέπει να πάρετε τη γραμμή 78 του ΟΑΣΘ. Τα λεωφορεία αναχωρούν ανά 20-30 λεπτά.

Πίνακες δρομολογίων

ΚΤΕΛ: Στην ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ Μαγνησίας μπορείτε να ελέγξετε τα δρομολόγια (Αθήνας-Βόλου, Θεσσαλονίκης-Βόλου) ή ακόμη και να κάνετε on-line κράτηση. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη γραμμή 800-11-35555 (χωρίς χρέωση) ή την εθνική γραμμή των ΚΤΕΛ 14505 (χρέωση 1,15€/λεπτό).

ΟΣΕ: Δρομολόγια αμαξοστοιχιών.

ΟΑΣΑ: Ο πίνακας δρομολογίων της γραμμής Χ93 από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Χρήσιμες Συνδέσεις

Χάρτης της πόλης του Βόλου [.jpg, 110 kB]

Οδικός χάρτης της διαδρομής Αθήνας-Βόλου [.jpg, 880 kB]

Οδικός χάρτης της διαδρομής Θεσσαλονίκης-Βόλου [.jpg, 590 kB]

Newsletter